Voedingssupplementen | de laatste trend in huidverzorging

Het is op dit moment een van de meest besproken onderwerpen in de beautybranche: de voedingssupplementen! Waar schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten, maar ook de consumenten voorheen vaak gefocused waren op het gebruik van producten, komen nu de supplementen om de hoek kijken!


Natuurlijk, we gaan het niet ontkennen, smeren, smeren en nog een smeren is nogsteeds heel belangrijk. Maar schoonheid is geen eenrichtingsverkeer! Door te kijken naar wat je eet kun je, zonder productgebruik, al een hele hoop doen aan huidproblemen! Vergeet niet: supplementen zijn geen vervanging van je voeding, alleen extra's! Hieronder een aantal voedingstoffen op een rij (bij lange na niet allemaal!).

Omega-3

Omega-3 zorgt voor het soepel houden van de huid en voor hydratatie van de huid. Omega-3 vetzuren zijn een onderdeel van de huidbarrière.


Vitamine C

Vitamine C zorgt voor de aanmaak van collageen, wat essentieel is bij behandeling van huidveroudering. Collageen is nodig om de huid te verstevigen en zorgt er dus voor dat fijne lijntjes en rimpels verminderen. Ook is vitamine C een krachtig anti-oxidant, het werkt namelijk op de vrije radialen (ontstaan bij lichaamsprocessen en zorgen voor schade aan de cellen). Vrije radicalen zorgen voor huidveroudering zoals fijne lijntjes en rimpels. Als laatste maar zeker niet onbelangrijk werkt vitamine C op pigmentvlekken.


Vitamine E

Vitamine E is een in vet oplosbare vitamine. Je kunt vitamine E op ingrediëntenlijsten vaak vinden als tocopherol. Net zoals vitamine C is vitamine E een anti-oxidant. Het beschermt namelijk de huid tegen vrije radicalen. Vrije radicalen beschadigen bouwstoffen in de huid zoals: eiwitten, collageen en DNA. Ook beschermt vitamine E tegen UV-straling.

Ga altijd naar een schoonheidsspecialiste of huidtherapeut om advies te krijgen! Ga niet zo maar supplementen kopen, door je te laten adviseren kun je de beste keuzes maken en misschien wel supplementen laten staan die je helemaal niet nodig hebt!


Kies ook niet de eenvoudige weg door de goedkoopste te kopen die je kunt vinden (we houden toch allemaal van een koopje?). Huidverzorging hoeft geen honderden euro's te kosten, maar in het geval van supplementen is het vaak beter om wat uitgebreider onderzoek te doen. Goedkopere versies van supplementen bevatten vaak synthetische stoffen waarvoor je lichaam veel moeite moet doen om die weer af te breken.


Slik jij al voedingssupplementen?


Contact

info@smoelwerk.net /  Tel. 0639087760

Instagram - @smoel.werk

Facebook - smoel.werk

#smoel.werk

Bedankt voor de inzending! We zullen zo snel mogelijk contact op nemen.