Voeding en de huid | Komt schoonheid echt van binnen?

Gezonde voeding, het is een dingetje voor veel mensen, maar het is wel een feit. Een mooie huid start van binnenuit. Welke eetwaren zet jij op je boodschappenlijstje voor een mooie en stralende huid?


Er is een term die vaak gebruikt wordt namelijk superfoods. Superfoods is eigenlijk een verzamelnaam voor voedingsmiddelen die veel voedingsstoffen en vitaminen bevatten. Door een aantal superfoods toe te voegen aan je maaltijd kun je snel en eenvoudig een gezonde maaltijd maken die ook nog eens goed is voor je huid!


Voordat we gaan beginnen is het handig om te weten wat sommige termen betekenen:

- Antioxidanten: beschermen de huid tegen vrije radicalen. Die antioxidanten zitten voornamelijk in vitamine C en E.

- Vrije radicalen: zijn slechte invloeden op je huid (uitlaatgassen, roken etc.)


Welke voedingsmiddelen zijn goed voor de huid?

Er zijn een aantal voedingsmiddelen de meewerken aan een gezonde en stralende huid zoals groenten en vis. Wij hebben de beste voedingsproducten op een rijtje gezet.


Vette vis

Vis zoals haring, makreel en zalm zijn ontzettend goed voor de huid. Ze zijn rijk aan omega-3, wat bijdraagt aan het gezond houden van de huid. Omega-3 zorgt voor het soepel houden van de huid en voor hydratatie van de huid. Er zijn studies die aan hebben getoond dat omega-3 een positieve invloed heeft op huiden met eczeem en allergieën. Ook is vette vis rijk aan vitamine E, wat zorgt voor bescherming van de huid tegen ziektekiemen en andere invloeden van buitenaf. Tot slot bevat vette vis zink, wat voornamelijk zorgt voor de productie van nieuwe huidcellen en het aanpakken van ontstekingen.


Avocado

Avocado's zijn een bron van vitamine E. Vitamine E is een antioxidant die zorgt voor de bescherming van de huid tegen ziektekiemen en andere invloeden van buitenaf. Ook bevatten avocado's vitamine C. Je huid heeft vitamine C nodig om collageen aan te maken. Ook pakt vitamine C irritatie en roodheid aan na bijvoorbeeld een puistje en helpt het bij het verminderen van pigmentvlekken in de huid.


Tomaten

Tomaten zijn een bron van vitamine C. Vitamine C zorgt onder andere voor de productie van collageen en het verminderen van roodheid en irritatie. Tomaten bevatten ook lycopeen, een stof dat zorgt voor bescherming tegen de zon (dus tegen huidveroudering).


Pure chocolade

Heb je nog een excuus nodig om chocolade te eten? Zoek dan niet verder! Pure chocolade beschermt namelijk de huid tegen UV-stralen en dus ook tegen huidveroudering. Ook zorgt pure chocolade voor een gehydrateerde huid. Kies wel voor een pure chocolade met 70% cacao. Chocolade met een lager percentage zorgt niet voor deze voordelen. Heb je nog meer overtuiging nodig om een stukje chocolade te eten?


Water

Vaak wordt er gezegd dat water de huid hydrateerd of dat je van water een stralende huid krijgt. Dit is een fabel! Desondanks is het toch belangrijk om dagelijks 1,5 liter water te drinken. Als je namelijk te weinig drinkt, droogt je uit, wat er weer voor zorgt dat de huid minder elastisch wordt.


Heb je er wat van geleerd? Welke eetwaren ga jij nu toevoegen aan je boodschappenlijstje?
0 reacties

Contact

info@smoelwerk.net /  Tel. 0639087760

Instagram - @smoel.werk

Facebook - smoel.werk

#smoel.werk

Bedankt voor de inzending! We zullen zo snel mogelijk contact op nemen.