Toner | je tweede stap tot een mooie huid

Toner, tonic of lotion, wat moet je er allemaal mee? Een toner wordt vaak een tonic genoemd en andersom, zelfs door verschillende merken, maar wat is het nu precies? Na het gebruik van een reinigingsproduct komt de toner om de hoek kijken. Ik zie vaak voorbij komen dat mensen een tonic gebruiken als toner, dan roep ik het liefst STOP!!


Wat is een toner?

Het gebruik van een toner zorgt voor het herstellen van de huidbarrière en het versterken van de vochtbalans. Naast het herstellen en versterken haalt de toner ook nog de laatste restjes van je reinigingsproduct weg die eventueel nog zijn blijven zitten (je weet wel, rond je neus bijvoorbeeld). De toner haalt de laatste restjes van het reinigingsproduct weg.

Ze zijn vaak van een waterige substantie en laat je zitten na het aanbrengen op je huid.


Wat is het verschil tussen een toner en een tonic?

De meeste gezichtstonics hebben vaak een desinfecterende en ontvettende werking en worden daardoor vaak aangeraden voor een vette huid om "zo de vette laag van je huid te verwijderen en je huid op te frissen". Natuurlijk is dit frisse gevoel heerlijk (ik gebruik ook graag cleansers die schuimen, dat geeft ook zo'n schoon en fris gevoel), maar om dit frisse gevoel te verkrijgen bevat het product vaak stoffen zoals menthol en alcohol, wat je huid juist UIT balans haalt en niet IN balans brengt!


Welke ingrediënten moet een toner bevatten?

Doordat een veel toners op de markt zijn, zowel goede als slechte, is het belangrijk om te kijken naar de ingrediëntenlijst en welke stoffen hierop staan. Zorg om te beginnen altijd dat je een milde toner in huis hebt. Zie je op de ingrediëntenlijst stoffen staan als: alcohol, parfum en andere irriterende stoffen? Gebruik hem dan niet.


Heb je een vraag over jouw toner, bijvoorbeeld of hij wel geschikt is voor je huid? Stuur dan een mail naar infosmoelwerk@gmail.com of laat hieronder een berichtje achter!0 reacties

Contact

info@smoelwerk.net /  Tel. 0639087760

Instagram - @smoel.werk

Facebook - smoel.werk

#smoel.werk

Bedankt voor de inzending! We zullen zo snel mogelijk contact op nemen.