Reiniging van de huid | Is reinigen met zeep genoeg?

Veel mensen hebben 's avonds helemaal geen zin meer om hun gezicht te reinigen. Moet je dan echt helemaal de tijd nemen om je huid te verzorgen? JAZEKER! Het reinigen van je gezicht is waarschijnlijk de belangrijkste stap in jouw huidverzorgingsroutine, het zorgt er namelijk voor dat alle andere producten die je na de reiniging gaat aanbrengen (dagcrème, serum, nachtcrème, masker etc), optimaal in je huid kunnen trekken.


Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen gemiddeld maar 20 seconden besteden aan de reiniging van hun huid. Dat is natuurlijk veel te weinig om je gehele gezicht goed te reiniging. Het is belangrijk om 's ochtend en 's avonds je gezicht twee keer te reinigen.


Reiniging met een wattenschijfje

Vaak hoor ik dat mensen zeggen: ik breng mijn reiniging aan met een wattenschijfje. Bij mij gaan er dan alarmbellen af! STOP! GA NIET VERDER! Als je je reiniging aanbrengt en inmasseert met een wattenschijfje wrijf je het vuil van je huid direct weer op de huid en verwijder je het dus niet! Dan ben je dus al het werk voor niets aan het doen. Super zonde!


Reinigen met water (eventueel zeep)

Dit is géén goede manier om je gezicht te reinigen. Vet is niet oplosbaar in water, waardoor je met water hetgeen wat je wilt verwijderen (talg, onzuiverheden en invloeden van buitenaf) niet verwijdert. Door het gebruik van alleen water en zeep wordt er ook nog een ontzettend veel vocht uit de huid onttrokken, dat willen we natuurlijk ook niet!

Reiniging in de ochtend

Tijdens het slapen herstelt de huid zichzelf, worden cellen vernieuwd en worden afvalstoffen uitgescheiden (zoals vrije radicalen en bacteriën) die overdag het lichaam zijn binnengedrongen. Door dit proces kunnen er 's ochtends als je wakker wordt nog dode huidcellen en afvalstoffen op de huid liggen. Die verwijder je door middel van een reiniging. Hiermee voorkom je ook dat er puistjes en mee-eeters worden gevormd op het gezicht.


Reiniging in de avond

Bij het reinigen van de huid in de avond verwijder je niet alleen de eventuele aangebrachte make-up, talg en aangebrachte producten van de ochtend van je gezicht, maar ook de invloeden van buitenaf, waarmee je de hele dag in contact ben gekomen. Denk hierbij aan: zonlicht, uitlaatgassen, eventuele sigarettenrook, bacteriën en vrije radicalen.


We verkopen cellulose reinigingssponjes, ideaal voor je reiniging, masker of peel! Kijk voor nu even op Instagram in de highlight Producten.


https://www.instagram.com/smoel.werk/
0 reacties

Contact

info@smoelwerk.net /  Tel. 0639087760

Instagram - @smoel.werk

Facebook - smoel.werk

#smoel.werk

Bedankt voor de inzending! We zullen zo snel mogelijk contact op nemen.