Littekens | Algemene informatie

De aankomende vier weken gaan de blogposts voornamelijk over littekens en de behandeling hiervan. Hierover zul je dan ook iedere zondag een nieuwe post over kunnen lezen! Om het thema van de aankomende vier weken in te luiden, beginnen we deze week met wat algemene informatie over littekens.


Littekens zijn vaak vervelende en gevoelige huidafwijkingen die meestal ontstaan als de wondgenezing is verstoord. Zo'n verstoring kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld in infectie, een slechte doorbloeding  van het huidgebied of als de huid te veel collageenweefsel aanmaakt, dan ontstaat er een verdikt litteken.


Soorten littekens

- "gewone" littekens

- Atrofische littekens

- Hypertrofische littekens

- Keloïd litteken

- Striae


Een huidtherapeut kan littekens behandelen, zodat de klachten/problemen die het litteken veroorzaakt minder worden of zelfs helemaal weg gaan, zoals: roodheid, pijn, verkleuring, verkleving, verharding en oedeem. Naast de behandeling door een huidtherapeut, kan je ook zelf een aantal dingen doen om klachten te verminderen.


Over de soorten littekens, de behandelingen en wat je zelf kunt doen bij een litteken kun je aankomende weken lezen in de blogposts!Contact

info@smoelwerk.net /  Tel. 0639087760

Instagram - @smoel.werk

Facebook - smoel.werk

#smoel.werk

Bedankt voor de inzending! We zullen zo snel mogelijk contact op nemen.