Dimethicone | Zijn siliconen goed voor de huid?

Ongeveer twee jaar geleden kreeg ik, spontaan, een irriterende reactie na het aanbrengen van mijn foundation. Mijn huid werd helemaal rood, ging schilferen (ik leek wel op een slang die aan het vervellen was) en ik kreeg ontzettend veel bultjes in mijn gezicht, voornamelijk op mijn kaakrand en wangen. Voor die tijd heb ik altijd 7 dagen in de week foundation gedragen en nergens last van gehad!


Na deze irriterende reactie heb ik nog vaak geprobeerd om foundation te dragen, telkens weer verschillende, met elke keer weer dezelfde reactie als resultaat. Na verloop van tijd ben ik gestopt met proberen en ben ik "foundationloos" door het leven gegaan, in het begin best pittig, nu vind ik het heerlijk!


Toch ging ik me afvragen waar die irriterende reactie vandaan kwam en waarom ik die nu ineens kreeg, na jaren foundation te hebben gebruikt. Op die tweede vraag heb ik helaas nog steeds geen antwoord. Na veel ingrediëntenlijsten af te speuren van producten die ik heb gebruikt waar ik wel tegen kon en waar ik niet tegen kon, kwam ik uit op 1 ingrediënt wat in alle producten voor kwam waar ik een reactie van kreeg, namelijk dimethicone.


Dimethicone is een op siliconen gebaseerde olie en kan je vinden in producten zoals: foundation, zonnebrandcrème en make-up primer. Het is een vocht inbrengende olie en zorgt dus voor een gehydrateerde huid. Op internet is er veel discussie te lezen over het gebruik van siliconen op de huid, de een zegt dat het geen kwaad kan, de ander zegt dat het juist heel goed voor de huid is en een ander zegt weer dat het een stofje is wat wel bestaat, maar nauwelijks een functie heeft.


Hoe iedere huid reageert is natuurlijk per persoon verschillend. Mijn huid reageert heel slecht op dimethicone en daarom probeer ik het ingrediënt dus ten alle tijden te vermijden.


Heb jij ervaring met dimethicone of ken jij een foundation die het niet bevat? Laat het weten! Stuur een mailtje naar: infosmoelwerk@gmail.com of laat het hieronder weten!


0 reacties

Contact

info@smoelwerk.net /  Tel. 0639087760

Instagram - @smoel.werk

Facebook - smoel.werk

#smoel.werk

Bedankt voor de inzending! We zullen zo snel mogelijk contact op nemen.