(0VER)BEHARING

Je kunt spreken  van overbeharing als er te veel en te dikke haren groeien op plekken waar normaal gesproken geen of hele dunne haren groeien. Er zijn twee verschillende vormen van overbeharing: hypertrichose en hirsutisme. 

Hypertrichose

Bij hypertrichose vind er overmatige haargroei plaats op plekken waar oorspronkelijk ook al haar groeit. Er vindt voornamelijk overbeharing plaats op plekken zoals het gezicht, armen, romp en benen. Hypertrichose ontstaat bij mannen en vrouwen en ontstaat in de puberteit.

Hirsutisme

Bij hirsutisme hebben vrouwen last van overmatige haargroei op plekken waar normaal gesproken alleen mannen haargroei hebben. Vrouwen vormen daar dan donkere en dikkere haren in plaats van het donshaar wat er normaal gesproken zit. Deze vorm van overbeharing bevindt zich meestal op  plekken zoals: de bovenlip, kin, hals, wangen, op de borst, de rug en op de buik. Ook kan de haargroei op de armen en benen meer zijn als gewoonlijk.

Behandeling overbeharing

Er zijn twee methoden waarmee huidtherapeuten overbeharing effectief tegen kunnen gaan, namelijk elektrische epilatie en laserontharing/IPL.

  • Elektrische epilatie 

Bij elektrische epilatie wordt er gebruik gemaakt van stroom. Er gaat een naald in het haarzakje, die geeft daar enekele seconden stroom, waardoor de haar beschadigd en kapot gemaakt wordt. Het is een behandeling waarbij de haren een voor een verwijdert worden. Na de behandeling zullen er lichte en dunne haren terug komen. Na een aantal behandeling is het haarzakje uit eindelijk ook vernietigd, waardoor de haren niet meer terug kunnen keren.

  • Laserontharing/IPL 

Bij deze methoden van het verwijderen van overbeharing wordt de huid blootgesteld aan een bundel van licht met een specifieke golflengte. Doordat bij deze behandeling de haren niet een voor een verwijdert worden, maar een aantal tegelijk, is deze behandeling een stuk sneller. Deze manier van ontharen werkt het beste bij mensen met donkere haren en een lichte huid. 

Oedeem

 Bij oedeem is er vocht te vinden op plekken in het lichaam waar het normaal niet tot nauwelijks te vinden is.

Acne

Acne is een ontstekingsziekte van de huid. Er zijn veel verschillende oorzaken en soorten van acne.

Littekens

Er zijn verschillende soorten littekens zoals: atrofische, hypertrofische, keloïd littekens en striae.

Contact

Tamara Klaasse | Hendrik-Ido-Ambacht

0639087760 | infosmoelwerk@gmail.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Bedankt voor de inzending!